Bohussalongen

Konstföreningen startade Bohussalongen 1962. Inför den första salongen skrev Eric Jonsson dåvarande ordföranden i föreningen och chefredaktör på Bohusläningen; ”Bohuslänningarna idag är sig själva, en del naturalister, verklighets-skildrare, andra romantiska färgdyrkare, åter andra mera formellt inriktade. Intresset för grafik och skulptur är växande. Men under ytan spelar alltid kärleken till Bohuslän och den lyhörda känslan för den atmosfär som präglar kustlandskapet och som är det västsvenska måleriets signatur.

Det är en jurybedömd konstutställning och sedan några år ett samarrangemang mellan konstföreningen och Bohusläns museum. Numera arrangeras salongen vartannat år.

Vernissage Bohussalongen 9 december 2017:

invigning

Agneta von Zeipel, muséet och Britta Söderlund, konstföreningen introducerar Bohusalongen som sedan invigs av Karin Stammarnäs.

Mer information inför kommande salong erhåller du från Bohusläns museum:

Konsthallen – Bohusläns museum
Museigatan 1, Box 403, 451 19 Uddevalla